LEZEN IN DE ZON

Wat is er nou fijner dan op een mooie zomerse dag met een goed boek lekker buiten te zitten.

Koud drankje erbij en dan languit in je ligstoel of hangmat weg te dromen in je spannende roman!

 

Lezen met een leesbril

 

Wanneer je de veertig bent gepasseerd, is de kans groot dat je een leesbril nodig hebt om nog probleemloos een boek te lezen. Dit is een natuurlijk verschijnsel en wordt leeftijd verziendheid genoemd. Naarmate je ouder wordt vermindert de elasticiteit van het oogweefsel. Je ooglens verliest heel geleidelijk het vermogen om zich scherp te stellen bij het van dichtbij zien. Het gevolg is dat je moeilijker kunt lezen.

 

Leesbril is de oplossing

 

De leesbril is de meest toegepaste oplossing voor dit ‘’leesprobleem’’. De halve leesbril is ideaal als je alleen op leesafstand hulp nodig hebt en niet steeds je bril wilt afzetten om goed ver te kunnen kijken. Maar hoe zit dat als je in de zon een leesbril nodig hebt? Zijn daar ook oplossingen voor?

 

Lezen in de zon

 

In 1996 bedacht de Australische surfkampioen Kevin Barr dat het handig zou zijn om een zonnebril te hebben waarin leeslenzen waren geïntegreerd. Zo ontstond de Barz Optics zonnebril. In de zonnebril zitten kleine leeslensjes gemonteerd. Die zorgen ervoor dat je ook in de zon heerlijk (en veilig) je boek kunt lezen! De brillen worden nog steeds in Australië gemaakt, maar inmiddels wereldwijd verkocht.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Copyright© 2018 BarzOptics Alle rechten voorbehouden.